Cum a funcționat tiroliana fără autorizație?

Iată mai jos ce declară conducerea ISCIR Brașov despre situația de la tiroliana din Săcele care, încă de la darea în folosinţă (2014), a funcţionat fără autorizaţie ISCIR. Potrivit declarației administratorilor tirolianei, firma de mentenanţă a instalaţiei ar fi întrebat ISCIR dacă e nevoie de o inspecţie şi un document oficial şi ar fi primit un răspuns negativ, semnat şi parafat.

Actuala conducere a ISCIR neagă, însă, că un astfel de document ar fi putut pleca de la Inspecţia locală. „În primul rând, nu s-a dat nimic de la ISCIR Braşov. Eu nu ştiu cine a spus că am fi dat noi autorizaţie”, a declarat Daniel Rizea, inspector şef ISCIR Braşov, pentru publicația „Bună ziua, Brașov”.

Se ridică mai multe semne de întrebare, afirma sursa citată, printre care şi cel legat de faptul că până acum nu s-a sesizat nimeni de faptul că tiroliana funcţionează fără autorizaţie. Reprezentantul ISCIR a explicat că Inspecţia nu face controale decât în cazul unor sesizări, mai ales că numărul angajaţilor este insuficient pentru a face controale în toate locurile unde există construcţii.

Astfel a fost posibil ca timp de patru ani instalaţia de la Săcele să funcţioneze ilegal, după cum afirmă reprezentanţii ISCIR. „La data controlului  nu deţineau autorizaţie ISCIR, deci au funcţionat ilegal. Cu ocazia controlului li s-a interzis funcţionarea până când vor intra în legalitate. Ce fac ei acuma nu ştiu: dacă funcţionează, funcţionează ilegal, pentru că, repet, nu avem nicio hârtie noi, ca ISCIR, nu-mi aduc aminte eu de o hârtie de luare în evidenţă a instalaţiei”, a mai precizat Rizea pentru sursa citată.

În urma scandalului privind tiroliana, Primăria Municipiului Săcele a demarat un audit intern la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, în urma căruia au fost depistate câteva nereguli privind achiziţiile publice.
Canionul „Şapte Scări” aduce la bugetul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele aproximativ 10% din venituri, peste 65.000 de persoane fiind înregistrate ca plătitoare de bilete în 2017. Citiți articolul complet aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.