Cum se bălăcărește „echipa” Săceleanul.ro

Nici bine nu au terminat de postat colegii domniei sale pe interneți, că ne scrie consilierul local Sterpu, indignat că am scăpat un click de mouse, cerând să intrăm pe grupul său public (sic!) de facebook:

În ce univers de oameni normali la cap credeți ca dupa ce ati balacarit echipa Saceleanul.Ro, colegii mei va vor lasa sa intrati in „bucataria noastra virtuala” ? Va rog sa nu ne mai deranjati. Mergeti pe drumul dvs. indiferent care este acela.

I-am bălăcărit, adică am scris că sunt un ziar de partid. Păi care e jignirea, că nu am scris că sunt și de… stat? Mai degrabă s-au bălăcărit singuri, considerând că „Statul sunt ei” și căutând ceartă unde chiar nu e loc. Cu așa „echipă”, Săcele e în pericol de a deveni cătun, nu municipiu…

De unde se vede că un grup așa-zis public de Facebook nu este chiar așa public, iar faptul că ici-colo mai pâlpâie o luminiță în jurul căreia se mai adună niște oameni, se mai încearcă câte ceva, se critică derapajele sau se mediatizează câte un aspect meritoriu, deranjează.

Deranjul ăsta s-ar putea să nu schimbe semnificativ datele problemei și totuși, e datoria noastră să ne facem cât mai bine treaba, să încercăm, să criticăm, să ne opunem aberațiilor și valurilor de ură. Schimbările oricum vin peste noi și nu prea sunt cele pe care le așteptăm.

Într-o lume strivită de interese și de povara inegalităților, măcinată de conflicte prelungite, numai bune pentru acapararea de resurse, în care combaterea sărăciei, inegalităților și abuzurilor produc rezultate notabile în special la nivelul conturilor și carierelor unora dintre „salvatori” și prea puțin în viețile celor vizați de demersurile lor, e greu să mai iei în serios discursurile partinice.

Rămâne showul și businessul practicat de unii. Excepțiile – câte sunt și cum sunt – au o pondere marginală, un fel de îngrășământ din care se mai hrănesc și înmulțesc papagalii. La marginea lumii, în afara marilor centre urbane, cu dinamica lor specifică, altele sunt coordonatele pe care șade și se mișcă lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.