Descindere în Gârcini

Polițiștii brașoveni au pus în executare azi, 12 noiembrie, nouă autorizații de percheziție domiciliară la tot atâtea locuințe din „celebrul” cartier al municipiului Săcele – Gârcini. Patru din locuințe aparțin celor reținuți și arestați în urma depistării lor în flagrant pe data de 17 octombrie, într-un caz de furt, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 30.000 lei.

În total, cinci persoane au pătruns prin efracție într-o societate comerciala din Brasov, de unde au sustras mai multe bunuri și sume de bani.  Celor cinci depistați în flagrant, imediat după furt, li s-au întocmit dosare penale. A doua zi după reținerea celor cinci, respectiv pe 18 octombrie, au fost puse în un număr de șase autorizații de percheziție domiciliară în cartierul Gârcini, unde locuiau majoritatea membrilor bandei.

În continuarea cercetărilor, patru din cele cinci persoane (respectiv rromii din Gârcini) au fost scoase azi din arestul IPJ pentru a participa la percheziții. Restul locațiilor până la cele nouă care au fost percheziționate sunt aparțin unor persoane în legătură cu care exista suspiciuni ca ar fi comis fapte similare. Procedurile au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Au participat în total 68 de politiști din cadrul IPJ Brasov, cu 27 de autospeciale, sprijiniți de 24 de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Brasov, după cum a precizat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov, care a prezentat și rezultatele „acțiunii”:

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite bunuri (aparatura electronică, electrocasnice, scule electrice, alimente, jucării, obiecte de uz casnic) despre care exista suspiciuni ca ar proveni din furturi din locuințe și societăți comerciale, comise anterior. La sfârșitul perchezițiilor, șase persoane au fost conduse la sediul Secției 2 Politie Brașov pentru audieri.

Polițiștii brașoveni continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale ale celor reținuți. Suspiciunile sunt că au de-a face cu o bandă de spărgători, primilor patru rromi arestați preventiv în acest caz adăugându-li-se alte șase persoane. Toți aceștia sunt suspectați și de comiterea altor infracţiuni de furt din societăţi comerciale şi locuinţe, săvârşite în cursul anului 2018. Sursă foto: Adevărul de seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.