Cum l-au convins săcelenii pe primar să rămână la dezbatere

Am redat foarte pe scurt câteva momente și personaje care au animat dezbaterea de alaltăieri, când a avut loc consultarea publică pentru Proiectul de modificare a PUZ-ului de pe Calea București nr. 35. În locul fostului camping Dârste de la baza Bunlocului, un investitor basarabean (pe numele său Roman Grițcan) a vrut inițial să facă… mai nimic.

Apoi s-a gândit că încap mai multe vile, mai târziu a venit ideea unei săli de fitness și așa mai departe, până când consultații și partenerii săi au trecut la un proiect mai rentabil: 11 clădiri cu 300 de locuințe, spații comerciale și chiar un hotel. Ce am uitat ieri să precizez este cine l-a convins pe primarul Virgil Popa să rămână la dezbaterea publică în care investitorii urmau să-și prezinte proiectul, iar locuitorii din zonă opiniile.

Este vorba de dl doctor Grigorescu Dan, șef secției de chirurgie plastică și reconstructivă la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, lector universitar la Facultatea de Medicină a Universității din Brasov, cu  licență în științe juridice la Facultatea de Drept și master în sociologie la Universitatea din Bucuresti. Acesta a luat cuvântul și i s-a adresat primarului, după acesta și-a încheiat prezentarea, spunându-i că în locul său n-ar pleca de la dezbatere.

Eu în calitate de reprezentant al unei comunități puternice mi-aș fi pus întrebarea câți sunt de acord cu această investiție.

„Toată problema aceste zonei este grevată de probleme cu Electrica. Se ia des curentul acolo, așa că mă așteptam ca mai întâi sa rezolvăm din probleme, abia apoi să le complicam. Apoi, referitor la cine analizează acest proiect. Dacă mie îmi spuneți ca în Primăriei aveți specialiști în urbanism, în integrare urbană, cu măcar o lucrare publicată pe acest subiect… Dar nu-i aveți! Poate dumneavoastră sunteți mințit” – a sugerat doctorul Grigorescu.

Primarul Virgil Popa i-a replicat că arhitectul șef al Săcelelor are 15 ani vechime ca urbanism. Că e din Brașov și nu, nu locuiește în zonă – ca răspuns la întrebările din sală. Dar pe Stejarului avem deja coloana de mașini, a revenit primarul la subiect. „Acest ANL Bunloc este de ani de zile acolo. Discutați de traficul în zonă. Sigur ca sunt mai multe zone unde trebuie să intervenim”.

Dar vă rog să țineți cont că sunt primul care face acest sens giratoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.