Pe unde umblă politicienii săceleni

După cum ați aflat probabil din presa de partid, politicienii săceleni din PNL s-au dus la Alba Iulia la sediul ADR în „vizită de lucru”, chipurilem ca să întrebe ce proiecte din municipiu puteau fi finanțate cu bani europeni.

În realitate, din informațiile publicate în presa centrală, liderii PNL din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu au fost la ADR Centru „în delegație”, adunându-se sub aripa liderului Ludovic Orban.  Brașovenii au mers sub conducerea președintelui PNL Adrian Veștea.

În replică la Alianța rebelilor din vest, care prin vară intenționau să susțină propriul candidat la conducerea partidului, liberalii reuniți în Alianța Centrului au semnat la sfârșitul săptămânii trecute o rezoluţie pentru susţinerea a peste 50 de proiecte care ar asigura dezvoltarea Regiunii Centru.

Alianța centrului este în mod evident o replică la AVE și Axa sudului – în ultima municipiul Brașov fiind membru, alături de Constanța și București – pentru că AVE induce în mass-media ideea că PNL s-ar putea transforma într-un partid regional. Dacă AVE a pornit pe genunchi, cu obiective majoritatea greu realizabile, iar ideile aruncate de Robu s-au contrazis pe alocuri cu cele emise de Boc, Alianța cu voie de la stăpânire a venit cu temele făcute și cu un enorm orizont de timp: 2030.

Acesta este răspunsul lui Orban la inițiativa lui Boc, căruia și Mircea Hava îi reproșa subtil că putea să-i dea un telefon! Dacă Falcă, Robu, Boc și Bolojan au venit cu proiectele care – speră ei – să le asigure primăriile orașelor pe care le guvernează pentru următoarele două runde de alegeri, Ludovic Orban e mai pretențios, și vine cu proiecte ce acoperă parlamentarele din 2020, 2024 și 2028, la care vrea să tragă linie în 2030.

Este vorba despre 43 de proiecte cu un buget enorm, de 2,5 miliarde de euro, care vor fi sprijinite de PNL și „prioritizate”, după cum declară Orban. Nici liderii PSD Săcele n-au dormit acasă tot weekendul, primarul Virgil Popa fiind tot „în delegație” politică, dar la București – unde s-a desfășurat Congresul Național al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.