Tiroliana, închisă iar

Începând de astăzi, 1 noiembrie, tiroliana de la „7 Scări” se închide din nou, de data aceasta pe termen nedeterminat, aflăm dintr-un comunicat al Primăriei Municipiului Săcele, din care spicuim:

Ieri, 31 octombrie 2018, Consiliul de Administrație al Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, prin Hotărârea nr. 12/31.10.2018, a suspendat activitatea tirolienei până la obținerea autorizației de funcționare ISCIR.

Primăria precizează că decizia de suspendare vine în urma unei informări, nr. 5124/17.10.2018, din partea ISCIR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat) Brașov, prin care se specifică faptul că echipamentul pentru agrement, tip tiroliană, instalat și utilizat în cadrul parcului de distracții perimetru precizat în Certificatul de Urbanism… eliberat de către Primăria Municipiului Săcele face obiectul Legii nr 64/2008 și că…

…Se interzice utilizarea instalațiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR, fără autorizație de funcționare valabilă.

Decizia de ieri a CA a RPLP Săcele dă satisfacție Primăriei Municipiului Săcele care cerea, în urma unei adrese, clarificări cu privire la autorizațiile necesare funcționării tirolienei. Într-o primă etapă, Consiliul de Administrație al Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele a suspendat activitatea tirolienei, pe data de 4 septembrie 2018.

„Apoi, în data de 25 septembrie, prin Hotărârea nr. 11, Consiliul de Administrație a hotărât redeschiderea acesteia, fără nicio motivare” – se arată în comunicatul Primăriei.

Ca administrație, înțelegem importanța investițiilor în turism și sprijinim orice astfel de proiect, însă ne dorim ca toate acestea să se realizeze conform legii. Este de neînțeles faptul că Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele a susținut că o investiție care presupune un anumit risc de accident nu are nevoie de nicio autorizație din partea statului – afirmă municipalitatea săceleană în comunicat.

Primăria mai precizează că a demarat un audit intern la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, în urma căruia s-au observat mai multe nereguli privind achizițiile publice. La Canionul „7 Scări” funcționează de 5 ani cel mai lung sistem de tiroliene din țară, însumând 3.658m – fără aviz ISCIR. Tiroliana de la „7 Scări” a fost realizată în două etape: prima în anul 2013, când s-au deschis 21 de ateliere de tiroliană, iar a doua etapă în august 2018, când s-au mai deschis încă 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.